Брифинг, на който се коментираха мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19 в България, се проведе в сградата на Министерския съвет в този момент. 

В събитието участие взеха вицепремиерът Томислав Дончев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР комисар Никола Николов, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, проф. Николай Витанов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Предприетите мерки на правителството работят. Ако карантината се задържи и не бъде пробита, след около 3 седмици ще имаме хубави новини относно броя на заболелите, а след около 2-3 месеца ще можем да се поздравим, че сме се справили с тази криза", коментира проф. Николай Витанов от БАН.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви от своя страна, че в още две фабрики е започнало производството на защитни облекла, а още днес 8 хиляди маски ще бъдат предоставени на личните лекари. 

Освен произведените у нас днес се очаква и голяма пратка от Турция, както със защитни облекла, така и маски, ръкавици и калцуни.

Ген. Мутафчийски призова много сериозен подход за разясняване за всичко, свързано коронавируса, в ромските квартали и най-вече на тези, които се завръщат от чужбина.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!