Протестиращите, за които властта полага денонощни грижи да не падне косъм от главите им, вече вършат каквото си поискат и където си поискат. Тези в София, например, се сърдят на полицията, че не ги пази по блокадите от гневни минувачи и шофьори. 

А пък колегите им в Русе укоряват полицията, че така регулирала трафика, за да не може шофьор да припари до кръстовището, което те блокирали. Сега остава да си поискат при следващата блокада полицията да им докара под строй публика и да следи внимателно ли ги слушат хората, скандират ли заедно с тях "Оставка!" и дали ги аплодират. Трагикомедия достойна за "Пълен абсурд" или класациите на политическите издънки, които прави напоследък Слави.

Ето как е описана случката в русенския сайт dunavmost.com.:

Протестиращите в Русе затвориха кръстовището на "Олимп", за да заявят отново исканията си за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.
Те очакваха да ги чуят много хора, тъй като блокадата бе планирана за час пик в 18.30 часа.

Както и на останалите кръстовища, които бяха затваряни от протестиращите, това се правеше поетапно, за да не се създава излишно напрежение сред шофьорите.

Малко след началото на акцията обаче стана ясно, че участниците в нея няма пред кого да протестират. Полицията затвори достъпа до кръстовището от всички страни, като пренасочваше автомобилите по алтернативни маршрути.

Така в един момент кръстовището се оказа празно, а на него бяха само протестиращите. Те пък изразиха недоволството си от действията на силите на реда, тъй като им попречили да изразят позицията си пред останалите русенци и така обезсмислили протеста им.

Накрая те решиха да блокират кръстовището изцяло, като седнаха на пътното платно и продължиха да скандират исканията си за оставки.