Продължаваме консултациите с НФСБ. Бяха конструктивни разговорите. Това е само първата стъпка. След 2 септември ще бъдат разгледани всички предложения. Това заяви шефката на НС Цвета Караянчева, която е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ след разговорите с НФСБ по проекта за нова Конституция и свикването на ВНС.
 

Този проект е покана за разговор. Можем да кажем, че имаме подкрепа от тяхна страна, каза Караянчева. По думите й разговорите тепърва предстоят.

"Още на 2 септември ще успеем да внесем проекта. Подкрепяме усилията и желанието. Голяма част от хората искат ВНС", каза Валентин Касабов от НФСБ. Част от предложението на НФСБ са и предложенията на ГЕРБ. Националната държава, официалният български език са теми по които не трябва да се прави отстъпление, каза Борис Ячев.
 

По-рано през деня от управляващата партия имаха среща с другата формация от патриотичната коалиция - ВМРО. По план днес трябваше да има среща и с независимите депутати, но тя няма де се състои тъй като те не се били запознали в детайли с проекта. Те имат нужда от време, за да преценят позицията си, обясни Дариткова. 
 



Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ