"Чейс сентър" e конферентен център в сърцето на Уилмингтън, където тази вечер кандидатът на демократите Джо Байдън ще направи обръщение след края на изборния ден.

Работници в момента усилено изграждат сцената, на която Байдън ще се качи.

Типично в стила му, в който водеше своята кампания със спазване на всички мерки срещу разпространение на заразата от коронавирус и сега неговите поддръжници ще бъдат в колите си на огромния паркинг. Байдън се очаква да се появи с кандидатката за вицепрезидент Камала Харис.

Тази сутрин той отиде на църква заедно със семейството си, а преди това отправи последните думи към избирателите си на митинг в Пенсилвания.

Джо Байдън заяви: "Утре ще бъде едно ново начало. Утре можем да сложим край на едно управление, което раздели обществото. На управление, което не успя да опази гражданите. Утре можем да сложим край на управление, което разпали огъня на омразата в страната. Америка гласува и Америка ще бъде чута. А когато това стане, посланието ще бъде пределно ясно - време е Доналд Тръмп да си събере багажа и да си ходи вкъщи".

Няма нищо случайно в избора на Байдън - тук, в "Чейс сентър" през август той прие номинацията на партията с обещанието да бъде съюзник на светлината, не на мрака и с думите "Време е да се обединим и да превъзмогнем мрачните времена", уточнява БНТ.

Този град е изключително важен за Байдън. Тук през 1972 година, той се превръща в изгряващата звезда на Демократическата партия, като сензационно печели място в Сената само с 3000 гласа преднина пред влиятелния и опитен републиканец Кейл Богс. Тогава победата му е шеметна, той е на 29, с него се идентифицират младите, подкрепят го чернокожите избиратели и тези, които печели с неподправеното си умение да общува непосредствено с хората.

Победата тогава е началото на славна политическа кариера – 36 години в Сената, 8 години като вицепрезидент. След два неуспешни опита да се бори за президентския пост, участието му в надпреварата сега събира целия опит и мъдрост натрупани досега. Дали ще спечели, решават избирателите. Но Байдън обеща да приеме резултата, какъвто и да е. А ако спечели, да бъде президент на всички, дори и на тези, гласували против него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!