По време на срещите си с евролидерите в Брюксел президентът Румен Радев издаде, че служебното правителство може би има готовност да излъчи кандидатура за нов еврокомисар.

Доналд Туск е оценил високо факта, че в служебното правителство има назначен вицепремиер специално за председателството на България. Постът зае избраната лично от Радев Деница Златева.
 

Пред Туск Радев е заявил, че би било по-добре редовно правителство да излъчи български еврокомисар след оттеглянето на Кристалина Георгиева, но при нужда това може да направи и служебно правителство.

Възможно е Радев да е готов с номинацията на Деница Златева, пише Канал 3.

Тя вече има опит в евроинституции, сочи професионалната й биография. От 2013 до 2014 г. е била постоянен представител в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и член на Комисията по политически въпроси в ПАСЕ. Председателствала е на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските средства и член на Комисията по външна политика.

Друг сериозен претендент е съпругата на Соломон Паси - Гергана. Тя беше министър по европейските въпроси в правителството на Сергей Станишев. Семейство Паси е много близко със семейството на Огнян Герджиков. Настоящият премиер бе уловен във вихрен танц с г-жа Паси по време на 60-годишнината на съпруга й Соломон.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!