Президентът Румен Радев, който е в Боровец, направи анализ на работата на кабинета „Донев“ до момента и изобличи колко несвършена работа са оставили бившите управници от правителството на „Петков“.

„Решаването на тези кризи изисква точна оценката и решителни действия. Приветствам отговорните и своевременни действията на служебния кабинет за осигуряването на газ.

Виждате, че определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден“, допълни държавният глава.

Той обаче не спря до тук и продължи: „Определени посредници и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че е възможно да им се отнеме възможността да печелят от кризата, както правеха до момента… от криза, която сами предизвикаха“.

„Домакинствата и бизнеса искат евтини и надеждни доставки. Това е задача, която служебното правителство ще решава”, обясни Радев.

„Какво нагнетяват? Като спрат АйДжиБи? Там, където PR-ът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше след кабинета „Борисов”, така е и след кабинета „Петков”, е мнението на държавния глава, който допълни:

„Така е и след кабинета „Петков“, който смело обяви 30 август да се изкара акт 15 и акт 16 при огромна несвършена работа и маса забележки“.

„Уверявам Ви, че въпреки тежкото наследство, което се заварва – и документално, и технически, че служебното правителство ще направи максимума“, поясни той.

Радев коментира и дали има разрив между него и социалистите: „Аз мисля, че разривът, който се коментира, не е между мен и социалистите. Има разрив между ръководството на партията и левите хора“.

Президентът бе попита и одобрява ли рокадите, които кабинетът „Донев“ направи в последните дни. С усмивка той попита: „А нима не трябва да се сменят министри? Ако говорим за политически назначения, обърнете се назад особено в някои министерства в управлението на тази четворна коалиция и тогава ще разберете какво означава политическа чистка“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСИТ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук