Най-големитят противник на ГЕРБ в предизборната кампания е служебното правителство. То има голям кошмар - че има проблем с машините за изборите, коментира в предаването "Офанзива в Любо Огнянов" по Нова нюз Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Според него има хора, които правят скандали, за да си вдигнат рейтинга, има и такива, които искат да заглушат бъдещи неприятности, свързани с изборите.

Чолаков определи като предатели хората, които се уплашат от тръгнали слухове и оттеглят подкрепата си за ГЕРБ.

"Скандал започва да запушва скандал, защото от предния не е излязло нищо. След като министър Петков не може по закон да уволни Надзорния съвет на ББР, тръгна по язовирите, за да търси нарушения, но нищо няма да излезе", сподели той.

"Кирил Петков е симпатичен млад човек, но е лош управленец. Трябва да му се помогне, има амбиции да блесне, затова има действия с публичен ефект. По-кротко да кара, да не излиза всеки ден със скандали", посъветва Чолаков.

Той раздели на 3 типа министрите от служебното правителство - тези, които разбират от управление - на правосъдието и на образованието; тези без управленски опит или с недостатъчен такъв; както и хора с комплекси, реваншистки настроения и милиционерски манталитет.

По думите му в момента се води предизборна кампания срещу ГЕРБ, но обвиненията няма да бъдат доказани.

"Финансовото министерство иска да разшири кръга на санкционираните, но ще е необходима законодателна инициатива за това, служебното правителство не може произволно да решава и да публикува списъци. Може да има съдебни дела от лица, които смятат за неправомерно разширяването на санкциите", коментира Радомир Чолаков.

Чолаков смята, че ЦИК е поставила България в унизително положение по въпроса с машините за вота.