Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Радостин Василев разпространи пълния запис от онлайн заседанието на Националния съвет на партията, проведен на 21 срещу 22 май тази година. 

Аудиото бе качено преди минути в профила му в социалната мрежа. 

"Както обещах днес, предоставям пълен запис от онлайн Национален съвет на ПП, проведен на 21.05. срещу 22.05", написа той във Фейсбук. 

БЛИЦ припомня, че по-рано на пресконференция Василев пусна част от записа. В него Кирил Петков обяснява, че ще "изперат" Бойко Борисов. Че правителството се синхронизира с посолствата, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е казала, че ще се заобиколят правилата за еврозоната. Също така - "докато Бойко се страхува от Гешев ще има правителство".

На записа в разговор между Кирил Петков и Асен Василев става ясно, че част от бъдещите ключови позиции - ДАНС, главен секретар на МВР, НСО, са одобрени от посолствата.

Очаквано записът предизвика бурни реакции и крайни оценки сред политическите сили. Преговарящите за правителство с втория мандат ГЕРБ и ПП-ДБ видяха в действията на Василев опит да се провали съставянето на кабинет.

Самият Василев, който се присъедини към ПП след като напусна ИТН, заяви днес, че не е съгласен с преговорите за редовен кабинет между ГЕРБ и неговата парламентарна група. Затова я напуска и започва свой политически проект.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук