Движението за права и свободи иска да влезе във властова конструкция, като е готово да подкрепи в това число и първия мандат на ГЕРБ. Това каза пред БНТ народният представител от партията Рамадан Аталай.

"Всяка политическа формация още от зародиша си се създава, за да влезе във властовата структура, да влезе във властта. Няма как ДПС да не иска да бъде във властта. Защото когато сме били във властта икономическият растеж е бил между 8 и 10%", изтъкна депутатът.

По думите му все още се правят опити за градивен диалог с цел съставяне на правителство, което да изведе страната от редицата кризи. Следвало обаче да се седне на масата и да се говори за приоритети, а не да се гледа тяснопартийния интерес.

"Ако тръгнем да говорим по точки, ще има и много многоточия. Но когато седнем на една маса, ще се започне целеполагането. Когато седнат на масата политиците се казва - от къде да започнем, от икономическата криза например.Иначе всеки си наляга парцалите и разсъждава - ако вляза в управлението, какви негативни ще се струпат върху мен?", влезе в анализ на политическия процес той.

"Убедени сме, че можем да влезем във властта и да извадим страната от кризата. Имаме много добри експерти. Мисля, че хората се убедиха в това", изтъкна още Аталай.

Граничи с мазохизъм това четвърти път да не може да се създаде работеща властова конструкция, а напротив - следва да има ясна стратегия, смята още представителят на ДПС.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук