Рашков замаза гафа на Лена Бориславова, ще има провокации на протеста, но... БЛИЦ TV

Нямаме никакви опасения, че на протеста, който се планира от синдиката на МВР, ще има действия, които ще застрашат обществения ред, подчерта той

Заедно – синдикатите и министерството, ще работят ръка за ръка, за да направим реформите, които са нужни в МВР. Това заяви на брифинг сред срещата си със синдикатите на МВР премиерът Кирил Петков.

„Оттук нататък отговорността е споделена, за да имаме едно работещо министерство. Подадохме си ръцете. Работата ще продължи. Следващата среща е в понеделник”, уточни Петков.  

От своя страна вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че и синдикатите, и ръководството на МВР проявяват разбиране към проблемите, които трябва да бъдат решени с най-голяма полза за служителите.

"Няма никакво съмнение, че възнагражденията, които в момента се получават, са изостанали, включително и от заплатите на някои други сходни ведомства, каквото например е Министерството на правосъдието в неговата голяма структура - дирекция "Изпълнение на наказанията", добави той.

Що се отнася до заявлението на говорителя на кабинета Лена Бориславова, че лица с криминални регистрации са насърчавани да вземат участие в протеста в събота и да сътворят провокации, Рашков заяви, че такива наистина се очакват, но в сряда, а не в събота.

Лена Бориславова хвърли бомба: Готвят се провокации тази събота! БЛИЦ TV

„Нямаме никакви опасения, че на протеста, който се планира от синдиката на МВР, ще има действия, които ще застрашат обществения ред. Това е изключено. Станала е грешка, става въпрос за протестите, които се подготвят за сряда. Грешки и лапсуси стават знаете много добре“, каза Рашков.