„Българската православна църква винаги е правила достоен избор. Пожелавам на Негово Светейшество новия патриарх здраве, дълголетие и с мъдрост да ръководи делата на Българската православна църква“.

Това заяви председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян, след като Видинският митрополит Даниил бе избран за нов патриарх на България.

„Вярвам, че в неговите молитви винаги ще присъства единението и благополучието на български народ“, допълни Рая Назарян.

Митрополит Даниил бе избран на Патриаршески избирателен църковен събор. Той получи 69 гласа, а митрополит Григорий - 66. Три са невалидните бюлетини.

На фона на всичко това новият председател на парламента Рая Назарян прикова погледите с нова визия. На срещата с вселенския патриарх Вартоломей и по време на интронизацията на новия български патриарх Даниил тя се появи в стилен и същото време скромен черен костюм.

Най-голямо впечатление направи новата ѝ прическа - шефката на парламента явно е решила да смени цвета с по-тъмен, а косата ѝ беше прибрана отзад. 

 

Рая Назарян при избора й за председател на парламента