Бъдете критични. Помнете кой какво е обещал днес. Предлагат ви същите решения, както преди 8 и 4 години, с обещания влизаме в 21 век. Ако не направим разумния избор, ще останат само обещания. Време е за промяна. Това заяви кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Никола Чанев по време на предизборния дебат за град Кърджали в ефира на bTV.

„Постигнатото през последните години ни дава основанието да надграждаме. Залагаме на подобряването на жизнената среда в града. Ремонти и обзавеждане на последните три училища, които останаха, както и изграждането на младежки център в Кърджали“. Това обещава, ако бъде избран за кмет Хасан Азис от ДПС.

Азис добави, че фактът, че се явява на избори за пети пореден мандат показвал, че политиката му и действията му се подкрепят мощно. „Кърджали се превърна в бастион на стабилността и толерантността“. Той отрече да се приемат решение на тъмно.

Чанев призна, че Азис е изравнил всички кърджалийци. „Всички живеем еднакво зле. Всички ние страдаме от недалновидното управлението. Кметът, вместо да решава проблеми, ги създава. Живеем в тъмнина и порутени паркове и тротоари. 16 години страдаме от това“, обясни той.

Азис отговори, че никой не е поставил въпросът за тежките проблеми, които са били решени по време на неговото управление, което било показателно, че сериозните проблеми на града са решени. „Пречиствателната станция е нещо, което е направено и работи“, даде пример той.

Чанев атакува опонента си в думите, че кандидатът на ДПС използвал стара управленска програма за развитието на града, която не е изпълнена до сега.

„Докарахме и променихме икономическата структура на общината през последните години“, изтъкна Азис. „От тютюнопроизводството преминахме към автомобилопроизводство. Това е една голяма инвестиция за Кърджали“, обяви той.

„Една инвестиция за 16 години е повод за срам, а не за гордост“, репликира опонентът му от ГЕРБ. Той посочи, че един от големите проблеми на града е старото улично осветление.

Хасан Азис коментира, че през последните години са успели да осигурят средства за подмяна на осветлението. „Решаваме този въпрос, като инсталираме най-високотехнологичното осветление в страната“.

Чанев разясни, че тази подмяна е започнала преди броени дни. Той каза още, че Азис е строителният инженер с претенции за управленец, който не е сметнал нито един бюджет.

„Вие ще можете да карате колата си без да си включвате фаровете с новото осветление“, обърна се Хасан Азис към кандидата на ГЕРБ.