Парламентарната група на "Величие" е напът да се разцепи. В момента фракциите в нея са две - едната е на Ивелин Михайлов, а другата на Николай Марков и Виктория Василева. Това твърди OFFNews. 

Днес в 10:30 часа се очаква идеологът на партията и създател на "Исторически парк" Ивелин Михайлов да обяви, че 5 души от парламентарната група ще се отцепят. Това са Николай Марков, зам.-председателите на парламентарната група Дарин Георгиев и Георги Куков, музикантът Етиен Леви и някогашната дясна ръка на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов - Виктория Василева

Нова драма във "Величие": Николай Марков скочи на Ивелин Михайлов СНИМКИ

Близки до Ивелин Михайлов хора в групата на "Величие" в 50-ото Народно събрание остават 8 души: Ирена Негинова, Лариса Савова, Павлин Петров, Радостин Колев, Росица Калинова, Христо Борисов, Красимира Катинчарова и Юлиана Матеева. Тя първоначално бе предложена "Величие" предложиха за зам.-председател на парламента, но впоследствие номинираха Виктория Василева.  

Депутати от "Величие" скочиха на Ивелин Михайлов: Ще бъдеш унищожен!

Николай Марков и Виктория Василева не са партийни членове на "Величие". Официално председател на партията е Албена Пекова, която e близка до Ивелин Михайлов. Николай Марков твърди обаче, че в съда вече са подадени документи, така че той да оглави "Величие". 

Ако разцеплението стане факт, парламентарната група на "Величие" ще се разпадне - една група не може да е под 10 души. Все още се водят разговори в опит това да не се случва.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!