В същия ден, когато Ахмед Емин се гръмна, Доган е бил на косъм от смъртта. Това заявява в интервю за утрешния брой на в. “24 часа” Мохамед Реджеб, първият началник на кабинета на Ахмед Доган.
На въпроса Емин ли е трябвало да го убие, Реджеб казва само: “Имало е сценарий. Но не мога повече да говоря, да не петним и паметта на рахметлията ( покойника - бел. ред). “Призовавам ДАНС да кажат на българските данъкоплатци – има ли опасност за живота на Доган? Сам ли е пожелал тази охрана? Откога го вардят?”, казва още Реджеб.
“Парадоксалното е, че Доган, когото аз познавам като най-сводоболюбивия човек, сега е лишен от всякаква свобода. Пазят всяка негова крачка. Тръгне към тоалетната, първо я проверяват. Така е страшно да се живее, да се диша”, казва още Реджеб.

Според него ДАНС знае цялата истина за смъртта на Емин. Ако я разкрие много неща ще си легнат на мястото, твърди още Реджеб. 

Според него Емин никога не е бил агент на Държавна сигурност. "Но той лично научи лично от мен научи, че има досие", казва Реджеб. "Емин е бил усилено разработван след 1990 г. от всички служби за сигурност, включително и от ДАНС. Убедил със се с очите си. Така се е получило и досието, за което аз съм му разказвал", посочва още той. 

Реджеб определя като обидно определението "мъжка секретарка", което Ахмед Доган даде за Ахмед Емин след неговото самоубийство. "Не е морално да се говори така за човека. Ако Емин не е бил перфектен, как ще го търпят в централата 8 години? Той отговаряше за държавната субсидия на ДПС от 1.2 млн. лева. Доган е в разкрачено положение сега и говори така. Но хиляди депесари знаят кой беше Ахмед Емин и се съобразяваха с него. След смъртта му ДПС се превърна в ракиджийница - джибрите кипят и отделят пяна", казва още Реджеб.   

Той е бил началник на кабинета на Доган от 1998 г. до 2000 г. Реджеб разказва, че бизнесмените са занимавали Доган с проекти - от аспержи до възобновяеми енергийни източници. "Ставаше въпрос не за далавери, а за много нормален бизнес. Всеки има мечти. Идвали са рационализатори и изобретатели, искали са консултации как да развият проектите си", обяснява той. Предлагали са му и пари "за влизане при шефа". "Доган знаеше за това. Усмихваше се и питаше иронично: "А ти какво им отговори?", разказва още Мохамед Реджеб. /БЛИЦ