Народният представител от Реформаторския блок Димитър Шишков сподели, че някой опитва да съсипе обединението. По думите му от две години и половина се говори как РБ е виновен за абсолютно всичко, което се случва. "Всички разследват министрите на РБ, никой не разследва останалите. Прозира вариантът, че трябва да се съсипе РБ. Никой не иска да има силна дясна формация - нито ГЕРБ, нито БСП", коментира той пред Bulgaria on air.
"Ние не сме като ГЕРБ и БСП - когато каже нещо вождът и ние тръгваме на бой. Показахме, че тези, които останахме да се борим за нещо, успяхме да прокараме поне 60% от нашите заложени закони", каза още народният представител.

Той е категоричен, че в следващия парламент Реформаторите нямат друг избор освен да се коалират с тези, които са членове на ЕНП. Димитър Шишков не вижда нищо лошо в идеята на Радан Кънев за нова формация в дясното пространство. Той обаче настоя, че РБ трябва да обединява, а не да отлюспва.

"Радан Кънев първо трябва да се извини преди да води разговори с нас. Ще приемем отново ДСБ, а не Радан Кънев. Той не е ДСБ", уточни той.

Запитан какво налага свикването на Консултативния съвет Шишков отговори, че това е международната обстановка и тази в страната - мигрантският поток, предаването на властта от сегашното правителство на служебно, както и подготовката на избори.

"Тези неща поставят страната в критична ситуация и безвремие. Подаването на оставката от премиера беше грешка", отбеляза Димитър Шишков.

Той очаква много добър експертен кабинет от президента Румен Радев. "Чувам че имената са добри експерти, но въпросът е как ще се стиковат и как ще се предаде властта."

На въпрос дали новият президент няма да се влияе от БСП Шишков заяви: Дългата ръка на комунистите не е само там, тя в ГЕРБ и част от Реформаторския блок. Тя никога не е напускала политиката и затова сме на това дередже.