Сериозен спор се разрази в ефира на "Лице в лице" между Мая Манолова от "Изправи се.БГ!" и водещата Цветанка Ризова. Поводът бе демонтирането на паметника на Съветската армия, което бе спряно след сигнал на партията на Манолова.

"Областната управителка заедно с длъжностните лица би следвало веднага да се заемат със залепването и връщането на фигурите на постамента. Това трябва да направи, ако спазва закона. Ако не желае да го спазва, има текстове, които ще я заставят да го направи. Обръщам се към премиера

Денков, който финансира цялото това беззаконие с публични пари. Тоест, ние данъкоплатците финансирахме незаконните актове на неговата администрация. Това са 260 000 лева, отделени за рязането на бронзовите фигури.

Незабавно да възстановят тези пари. Смятам, че министрите, които са взели участие в това правителствено заседание, трябва да извадят по 15 000 лева, а самият Денков - 30 000, за да възстановят сумата, която беше похарчена. И на втори транш вече средства, за да бъде възстановен паметника. Защото така пише в закона.

Ще върнат паметника. Ако те не го направят, значи ние ще го върнем", каза тя, а водещата Цветанка Ризова я попита: "Кои сте вие?".

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук