Министърът на туризма Зарица Динкова влезе в морето край Варна и след това край Бургас и показа, че водата е чиста, а туристите не трябва да се притесняват. 

Динкова влезе със сина си и заяви, че "водата е кристално чиста и е проверена". Тя призова българите и чужденците да изберат българското Черноморие за лятната си ваканция.

“Морето ни е чисто и ние трябва да защитим България като дестинация. Нека не позволяваме тази кална хибридна кампания за замърсяване на българското море да вреди на стотици хиляди български семейства и бизнеси, които работят по курортите, рискуват и влагат инвестиции", коментира министър Динкова.

Всички отговорни институции в България работят в екип и се разчита само на проверена и сигурна информация, хората трябва да бъдат спокойни.  “Никога не бих изложила на риск нечие дете и чието и да е здраве", подчерта още Динкова.

Зам.-председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова също поиска преди няколко дни да бъде организиран кризисен пиар от Министерството на туризма сред българските и чужди медии, за да се покаже, че водата на Българското Черноморие е чиста.

"Готови сме заедно хотелиерите и министър Динкова да влезем в морето на Слънчев бряг и да покажем, че не е мръсно", заяви пред TravelNews Иванова.

Според Елена Иванова акцията е необходима, защото българите и румънците се притесняват да идват в курортите ни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук