Росен Желязков с неочаквано признание за ДБ и новите предсрочни избори

"Те полагат старание да обективират политическия процес, а ПП се опитват да се скрият зад предполагаема чужда вина за отиването на избори", посочи той

Ние заявихме, че приемаме предложението за среща, която най-вероятно ще се състои утре след парламента. Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ пред bTV.

"Тези предложения са четири закона, три процедури. От тези четири закони, само един е внесен. Едно внесено и шест неща, които ги няма. Срокът е три месеца. Сигурен съм, че имат законопроект. Неведнъж са взимали наготово един проект и са го вкарвали в НС", разкри той. 

"Президентът много правилно спомена, че чл. 99 третира избор на правителство, а не работата в парламента. Цялата процедура е заложник на една декларация, която забележете, в текста си започва: "Ние, народните представители". Аз не останах с впечатлението, че ще я внесат за гласуване в зала. Утре ще попитам, защото е изпратена на мейлите на всеки народен представител", сподели Желязков. 

"ДБ полагат старание да обективират политическия процес, а ПП се опитват да се скрият зад предполагаема чужда вина за отиването на избори", посочи той. 

"Институционално отиваме да разговаряме с ДБ и дължим не само уважително отношение, но и разговор по политики. Той може да не предпоставя някакви възможности за удължаване на процеса по връчване на мандата, но може да бъде предпоставка за позитивна предизборна кампания и синхронизиране на приоритетите за държавата при 51-ото НС. Отиваме да разговаряме", каза още Желязков. 

"Когато ПП са заявили, че няма да подкрепят правителство с първи мандат и твърдо излизат в опозиция, не смятаме, че са искрени. Ние считаме, че ДБ са доста по-състоятелни в желанието си да направят нещо смислено. ПП се кичат самозвански с прозвището проевропейски, антикорупционери и т.н. Не вярвам на хора, които казват "ние сме единсвените, а другите обратното". Това е самозванство", сподели той.