Няма да съборим кабинета, готвим се за ротация. В началото тази форма на управление беше доста екзотична. Дори Кирил Петков каза "ние няма да правим коалиция, защото си нямаме доверие". Последните месеци това го забравихме. Това каза в ефира на NOVA председателят на парламента Росен Желязков.

„Изглеждаше, че ротацията ще се случи без проблем. От няколко дни това не изглежда така. Това се дължи на предложенията на "Продължаваме промяната". "Демократична България" има доста балансираща позиция по отношение на претенциите на "Промяната". В началото желанието Денков да бъде външен министър изглеждаше лично, след това се облече в партиен контекст“, коментира той.

„Критиката не означава промяна. Всяка промяна е шок в системата. В управленската програма единствено е записано, че Николай Денков ще е министър на образованието.

Искаме да си оставим външно министерство и да има максимално по-малко сътресения в изпълнителната власт. Именно то е с най-високи показатели от това правителство според ясните критерии на управленската програма“, заяви Желязков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук