Кирил Петков сподели изненадващ пост в личния си фейсбук профил. Думите му са изцяло насочени към Мария Габриел.

Повод за това са скандалните записи от заседание на "Продължаваме промяната" (ПП), който бяха разпространени от отцепилия се Радостин Василев.

"В дългата нощ, в която ПП трябваше да вземе съдбоносно решение за втория мандат, имаше много емоции, мнения, квалификации. Имаше и непрецизен изказ от моя страна за г-жа Мария Габриел, затова бих искал да кажа ясно личното си мнение за нея:

Считам, че Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката. Дълбоки уважения към нея и към всяка дама, взела решение да превърне политиката в призвание.

Знам колко е трудно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш. И също толкова добре знам колко е необходимо и безценно.

С такива примери вярвам, че изпращаме силно послание и мотивация повече жени да разберат, че мястото на всяка от вас е точно там, където си изберете", написа Петков.

БЛИЦ уточнява, че по-рано днес лично Габриел отправи мистериозна закана.

Междувременно се появи информация, че кандидатът за ротационен премиер в правителството на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС ще се срещне с акад. Николай Денков да изясни дали "Промяната" смята да управлява по начина, разказан на среднощното заседание на Националния съвет на партията от Крил Петков и Асен Василев. Това съобщиха източници от централата на ГЕРБ.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков разкри, че от изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере, за да реши какви действия да предприеме в бъдеще.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук