Румен Христов предрече катастрофа за третия мандат

По думите му ГЕРБ-СДС няма да го подкрепят, без значение при кого е

За втори път се доверяваме на Христо Иванов. Реформата бе подготвена от трима бивши министри – той, Надежда Йорданова и Атанас Славов. Дали са сбъркали или много бързо и некачествено бе подготвено всичко – не мога да кажа. Това заяви лидерът на СДС и депутат от ГЕРБ-СДС Румен Христов.

По повод доклада на ЕК, той подчерта: „Това са решения на съответните държави, съобразени с конституциите им. Щом нашия Конституционен съд е решил така, значи е така.”

„Вървим към предсрочни избори. Не съм оптимист за третия мандат. Няма да има нито време, нито съгласие за постигане на промени”, на мнение е той.

„До 17 август ще работим. Имаме ясна програма. Разгледаме Закона за еврото. Има едни неща, които може в кратък срок да бъдат приети, към тях ще се обърнем. Смисълът да работи НС до изборите бе да има парламентарен контрол – това остава”, обясни той.

Христов е категоричен, че решението им да не подкрепят третия мандат все още е в сила. „Ще търсим подкрепа в следващия парламент от проевропейските партии.”

„Разцеплението не е полезно за никого. По отношение ПП-ДБ по-близки до нас като опит и разбиране са „Демократична България”, смята той.

Според него кабинетът на Димитър Главчев се справя добре. „Той е човек с опит, умерен, широкоскроен, добре стои.”