"Чист пиар на БСП е по време на ваканцията на Народното събрание (НС), когато няма новини да съсредоточат вниманието на хората към себе си. Винаги има един или друг повод парламентът да се събере. Разбира се, че има нужда от актуализация на бюджета, но това може да стане и на 2-ри септември. Тези шумни акции са характерни за опозицията, понеже не могат да се спечелят изборите, се правят провокации", това съобщи Румен Христов, председател на СДС по повод искането на левицата да свика извънредно НС.
 
Той коментира и създалото се напрежение по време на форума на ГЕРБ в сряда.
 
"Тези, които преминаха границите на поведението бяха външни хора, провокатори, дали са били ултраси не мога да кажа. Нека да има толеранс между тези, които протестират, но да не се стига до създаването на подобен тип напрежение.

Всеки журналист има право да отразява събитията и няма причина да не бъдат допуснати, дали е било опит за провокация, нагнетяване на напрежението не знам, но тези, които са се опитали да ги спрат, не вярвам да са хора на ГЕРБ или на протестиращите", подчерта Христов пред Канал 3.
 
"Една партия, която е управлявала 10 години без особено напрежение, би могла да изчака още няколко месеца. 

Основният акцент на протестите не е по-скоро към предсрочните избори, а към служебно правителство. Ние сме демократична държава и тези неща се решават на избори.

По време на Форума на ГЕРБ, това което заяви Борисов е, че ако той е пречката е готов да се оттегли и да поработи в партията. Това обаче може да се случи само след Коалиционния съвет.

СДС не е в управлението, ние сме партньори с ГЕРБ, нямаме подписано споразумение, имаме неща, с които не сме съгласни, но не сме присъствали на този съвет и не мога да кажа какво се е случило на него", обясни Румен Христов.