Има документи, в които се казва ясно кой какво е извършил. В случая г-н Рашков не рискува да сбърка, защото този главен прокурор няма да приеме нищо. Важно е да покаже на прокуратурата и обществото, че може да промени атмосферата. Това каза председателят на ПП АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков в "Неделята на NOVA" по Нова тв. 

"Правеха почивки по 3 часа, 4 часа се занимаваха със субсидия. Неприлично е да се лъже, но не е новост. Това, което ескалира, въпросителните около работата на министър Рашков бяха кадровата политика и липсата му до достъп на класифицирана информация. Познавам министър Рашков много години и не допускам да става дума за предисловие", допълни той. 

"Атанас Атанасов, ДБ и ГЕРБ нямат право да говорят за политическото подслушване и преследване, Атанас Атанасов е подслушвал американското посолство с месеци, както никой не го е правил. Г-н Паскалев, Димитър Калчев, аз бях кмет на Плевен, не огласих резултатите от тази проверка. Това е един от най-грозните актове на политическа полицейщина и е по вина на "Демократична България". ГЕРБ уволниха 30 областни управителя в началото на управлението си. Тези две формации трябва деликатно да замълчат", заяви лидерът на ПП АБВ. 

Той разкри, че е бил подслушван по времето на ген. Атанасов.

"Аз съм гледал томовете, в архива на МВР са. Подслушванията на американското посолство дано не са се изгубили. Предприехме вътрешно разследване в МВР и това са политически актове. В периода 2001-2009 година и това е по заслуга на Георги Петканов, не се допуснаха такива действия на МВР. Ръководният състав беше с убеждението, че служи на държавата. Най-грозната политическа чистка беше в началото на 2009 година", посочи Петков. 

"И 2009 година избягвах коментарите на кадровата политика, но е цинизъм. Едно правителство, което е измело достойни офицери, да ги изгони неаргументирано, са способни само от предишната управляваща партия. Никой който познава министър Рашков не трябва да очаква от него да излезе и да чете СРС-та по телевизията и да замеря публиката с имена и фамилия. Има закон, който гласи, че това е класифицирана информация", каза още той.  

Петков е убеден, че ген. Атанасов лъже, че знае точно колко са подслушваните лица.

"Както гледах и други левенти, които казват как служител на ДАНС ги е търсил, за да им покаже определен документ. Намира го и му го показва. Проверката започна преди спекулациите на ген. Атанасов и той се опита да ги яхне. Никой не го взима на сериозно в службите. Бойко Рашков е сериозен баща. Бащата на полицията след 89-та година е ген. Атанас Атанасов. Излизаш и говориш с имена", заключи той.