Президентът Румен Радев представя проекти за модернизация на България и за прозрачно и ефективно управление в президентската институция.

"Планът за възстановяване и устойчивост не трябва да се превръща в поредно средство за усвояване на финанси чрез саниране, строителство и покупки. Това каза президентът преди представянето на проекта за модернизация на България и за прозрачно и ефективно управление.

„Както знаете, на 29 ноември приключи общественото обсъждане на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България. Президентската институция избра не да представя свое становище, а да представи конкретен проект.

Положително е, че въпреки изключително кратките срокове и липсата на обосновка и информация за конкретните проекти, множество научни, обществени и съсловни организации представиха на Министерски съвет своите становище.

Няма да правя анализ на този план, защото споделям изказаните тези и становища както положителни оценки, така и критики относно неяснотата за визия и необходимите стъпки за реализация на плана, както разбира се и дефицити във важни области, включително препоръки на ЕК към държавите-членки“, каза още той.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!