„Никога няма да позволя децата на Младост да играят до център за наркомани!” Това заяви арх. Румен Русев от АТАКА по повод днешния протест на гражданите от квартала срещу преместването на Метадоновия център.

„Това го няма никъде и не може да бъде нормално”
 
„Центърът се намира до 3 детски градини, 2 училища и жилищни блокове. Това е въпрос извън предизборната кампания”, каза Русев. 

„Има опасност той да остане на метри от децата ни, независимо кой спечели на 27 октомври. Този протест не е предизборен, това е протест за сигурността и живота на децата ни! Трябва да търсим решението заедно.”, казва Русев.
 
„Моят план за спряване с казуса е концентриран в две основни направления:

1. Осигуряване безопасността и спокойствието на жителите на район „Младост“, чрез допълнителна охрана до решаване на проблема.

2. Провеждане на преговори с Директора на УМБАЛ „Св. Анна“ и всички отговорни институции за преместване на центъра в покрайнините на града.
Призовавам всички заедно да се изправим срещу това неразумно и необмислено решение,  защото е недопустимо! Недопустимо е да се използват незаконни средства за прокарване на подобни идеи.

Такива центрове са лечебни заведения, трябва да ги има, защото болните в тях заслужават адекватно лечение.

Но предвид спецификата на заболяването, мястото на този център просто не е насред жилищен квартал с хиляди деца, а в покрайнините на града – такава е световната практика.

Ще направя всичко по силите си, за да спра това!”, решен е кандидатът на АТАКА.