Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кмета на Велико Търново Даниел Панов за кризата с водата в региона. Срещата се провежда в офиса на ГЕРБ в Свищов, където присъстват още депутатът Николай Нанков и кметът на града Генчо Генчев.

Борисов обяви, че съставя Споразумение за споделена отговорност с политическите партии. Първа точка от него е питейната вода, втората - земеделието.

Близо милион души ще станат с режим на водата. Хайде за този 1 милион избиратели на всички партии да направим това, което ние предлагаме, каза Борисов.

"Когато имаше проблеми, ние кметовете търсихме държавата за помощ. Сега няма чуваемост.

Стигнахме дотук заради безхаберието и временните правителства. Когато имаше редовно правителство с ясни цели, решавахте проблеми, имаше ясна визия по отношение на управлението на водния ресурс.

Сега 3 години няма никакво отношение към ВиК сектора", обясни Генчев.

Той уточни, че имат проекти за милиони, но няма чуваемост.

Борисов показа карта на региона и начерта т.нар. система "Дунав", която снабдява с вода Свищов, но се предвижда да стигне до Шумен и до други населени места.

"Климатът ще стане по-суров и няма ли напояване. Оставихме половин милиард за напоителните системи", каза лидерът на ГЕРБ.

"Като направим магистрала "Хемус", започваме "Черно море".

Най-голямата партия сме. Имаме право да притискаме министри, за да си вършат работата.

Ние се събирахме по 3-4 министри, за да може да се отпушат нещата. Гласувайте, за ГЕРБ, за да имаме над 80 депутата и ще намеря споделена отговорност, за да изпълним задачите", добави той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!