Вътрешното ведомство, ръководено от Бойко Рашков, е искало да нанесе тежък удар върху репутацията на бившия премиер Бойко Борисов като арестът му бъде излъчен в обхвата на вечерните емисии на Нова телевизия и bTV.Това разкриха пред БЛИЦ наши източници от МВР.

По тази причина служителите на Главна дирекция "Национала полиция" (ГДНП) са предприели операцията по задържането на лидера на ГЕРБ в късните часове, а не сутринта или на обяд.

Планът им за попадането в праймтайма на ефира обаче претърпял тотално фиаско, защото те в продължение на 30 минути не могли да открият къщата на Борисов в квартал "Банкя".

Това вбесило и високопоставени фигури в Министерски съвет, които също се надявали, че Нова и bTV ще покажат на живо зрелищната операция.

В подкрепа на това говорят и публикуваните кадри от ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, които бяха излъчени с видео на сайта на МВР пикчърс.



БЛИЦ научи също, че МВР към този час все още не е поискало от прокуратурата постоянен арест за Борисов, бившият финансов министър и говорителката му.

Това на практика означава, че целта на цялото мероприятие е единствено показност и отклоняване на вниманието от ескалиращите цени, инфлацията и военния конфликт в Украйна, но обществото бързо го разпозна.