Митологемата за едноличния режим на управление се налага от всички хора, чиито интерес е засегнат. БСП е партия, при която няма едноличен режим на управление. Помните ли какво стана с евролистата на Нинова. Това заяви в ефира на "Здравей, България" Александър Симов от левицата по повод на вчерашния Пленум на БСП, на който Валери Жаблянов бе отстранен от Изпълнителното бюро. 

„Валери Жаблянов не изчезва никъде. Той остава народен представител. Не смятам, че изваждането му от Изпълнителното бюро на БСП означава край на обществения му живот. Не сме го изгонили. Това беше предложение на Корнелия Нинова. Има няколко причини за това решение. Първо, липсата на доверие към неговата дейност. Второ, той отсъстваше от заседанието на последната парламентарна асамблея на Съвета на Европа. Това беше важно гласуване, а той не беше там. Не беше уведомил ръководството на БСП достатъчно рано, че няма да присъства, за да може да пратим негов заместник”, каза Симов

"Това не е изритване на инакомислещи. Нинова като председател на партията има право да подбере екипа, с който да работи. Той е останал в партията. Тя добре обясни защо иначе оттегля оставката си и какво представлява това нейно действие", заяви Симов.

"Смятам, че с това заседание на Националния съвет БСП вече няма да е толкова интересна за медиите. Партията не е пред фалит, тази тема не беше истинска, но от неделя насам има голяма яснота. Изправени сме пред тежки решения", каза социалистът. 

Следващата неделя няма да има нищо. Искам да ви предложа тежък сюжет за разкол и драматизъм, но тези неща приключиха вчера", добави той.