Администрацията в България е прекалено раздута и има ведомства, които трябва да бъдат закрити, смята лидерът на СДС Пламен Юруков, предаде репортер на Агенция БЛИЦ. Като пример Юруков посочи министерствата на държавната администрация и на извънредните ситуации, както и Агенцията за младежта и спорта.
България се нуждае от ключова реформа в този сектор и това ще бъде един от основните акценти на новата платформа на СДС, каза той. Юруков обясни, че ще предложи на ръководството на партията да бъде свикана програмна национална конференция през есента, на която да бъде приета платформата. Акцент в нея ще поставим на по-голямата прозрачност в работата на институциите и на свободата на предприемачите, обясни Пламен Юруков относно социологическите проучвания, според които СДС няма да прескочи 4-процентната бариера на изборите и няма да влезе в парламента. Юруков отбеляза, че целите на СДС са много над тези проценти. Нашата амбиция е да достигнем 8-9% и тогава нещата ще се променят, коментира той. Заместник-председателят на партията Любов Панайотова отбеляза, че СДС подкрепя идеята на ДСБ за преразглеждане на договора с Газпром. Този договор беше подписан на тъмно и така и не станаха ясни параметрите в него, мотивира се тя.
Националният изпълнителен съвет на партията е приел на днешното си заседание декларация, в която настоява руските войски незабавно да се изтеглят от Южна Осетия и Абхазия. /БЛИЦ