Някога по комунистическо имаше отличени колхознички, бригадирки и други труженички. Сега за БСП Елена Йончева е такава. Те не искат да изпратят в ЕП депутати, които да работят за благото на страна ни. Използват момента, за да пропагандират, че могат да дойдат на власт и правят всичко възможно да се докопат до нея. 

"Националистическите партии са нещо, в което някои от хората вярват, но национализмът разделя. Това е доказано и в България. Демокрацията обаче е нещо, което обединява. Това коментира на пресконференция в Пловдив бившият председател на Народното събрание и шести в листата на ГЕРБ Александър Йорданов. 

Той каза още, че БСП на всяка цена иска да се върне на власт, но това не е добре за България. "Червените пропагандират идеите на Русия и Путин. По този начин целят да настъпи разединение и разделение в ЕС. Това може би няма да направи впечатление на държава като Германия, но за нашата малка България ще е фатално. Единствената сила, която може да победи БСП на избори - това е коалицията ГЕРБ - СДС" каза още Йорданов. 

"Аз разбирам, че се очаква на евроизборите да има по-ниска избирателна активност, но се надявам твърдите ядра на партиите да се обединят и да отидат да гласуват. Не се боря на всяка цена да бъда избран, но смятам, че трябва да се работи в името на демокрацията", каза той. 

На пресконференцията присъстваха лидерът на сините Румен Христов бившият зам.-председател на СДС и кмет на Карлово д-р Емил Караиванов. Беше представен и Илия Лазаров, който също е в листата на ГЕРБ на 17 място. 

Румен Христов коментира, че е категоричен, че коалицията ще спечели изборите и няма да има предсрочен парламентарен вот.

„Ние сме отдадени изцяло на подготовката за евроизборите, с желание за достойно представяне, с надежда и увереност, че нашият кандидат Александър Йорданов, който е шести в листата, а и Илия Лазаров, ще представляват България и СДС в Европейския парламент достойно. Българската десница, която е част от европейската десница, която започна прехода и гарантира евроатлантическата ориентация на България, съвсем закономерно трябва да има представител в ЕП”, обяви Емил Кабаиванов.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ