Ръководството на СДС даде ясен знак, че няма да реабилитира болшевишкият режим на Иван Костов. По време на вчерашното си заседание синята партия изхвърли Троянския кон на Ментора от Драгалевци Любен Петров от върха на софийската си организация.
Резултатът е повече от категоричен. "За" отстраняването на Петров гласуваха 57 от общо 74 имащи право на глас.

Така демократичната партия показа, че не иска да завива към клиентелистката шайка на Костов, която преди повече от 10 години се опита да й изкопае гроб, за да спаси политическата кариера на катастрофиралия на изборите през 2001 година Костов.
 
Подмолните действия на Петров, който минава за приближен до задкулисния кръг "Агнешките главички" започнали в края на миналата година, когато се пръкна новия проект на проваления протестър-министър Христо Иванов - "Дай България".

Явно апетитът на Петров, който е бивш кмет на златоносния столичен район "Витоша", за пост в новата сбирщина се е изострил и той е целунал ръка на Костов, Радан Кънев и отломките от "Агнешките главички".
 
Христо Иванов отчаяно търси членове за проекта си "Дай България"

Като доказателство за преминаването му от другата страна е и внезапната подкрепа, която получи от жълтите медии на Прокопиев и Стоянка Георгиева.

Очаква се в близките дни "Капитал", "Дневник" и "Медиапул" да изкарат Петров "мъченик" и "жертва" на чистите му демократични идеали, а след това да му пришият ангелски крила.

Само че демократичната общност много добре знае, че крилата на зам.-министъра на икономиката няма да са ангелски, а агнешки...

Ивайло КРАЧУНОВ