Иво Атанасов, който преди дни се отцепи от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, успя да нагорещи още повече страстите в Народното събрание (НС) по време на дебатите за вота на недоверие към кабинета на премиера Кирил Петков.

„Искам да попитам г-н Каримански, ПГ на ИТН не е запозната с това, което казахте“, каза Атанасов, но бе прекъснат от Тошко Йорданов и заяви следното: „Допреди три дни бях в групата и такова нещо не съм виждал… С тебе не разговарям. Единственият човек, който е поставил въпроса за неспазване на коалиционното споразумение, бях аз.

Този, който се обажда сега тука, каза: „Не, не трябва сега да се поставят тези въпроси“.

Това, което аз чух, когато Вие отивахте на преговори за бюджета, на масата бяха Ива Митева, Караджов, Тошко Йорданов и т.н. Караджов диктуваше парите, които са необходими за МРРБ и Тошко Йорданов каза: „Люби, отивате на преговорите и ако парите не се дадат на нашите министри в енергетиката и МРРБ, ние сваляме правителството“.

Това така ли е? Кажете го на всички? Това ли беше поводът или тези неща, които ги говорите“, заяви на висок тон Атанасов.

Тези му думи провокираха премиера Кирил Петков и част от министрите му да станат на крака и да ръкопляскат.

Дали за да го подкрепят, или за да го „върнат“ на Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от ИТН, които по-рано иронизираха премиера след изказването му от трибуната, така и не стана ясно.

След това думата взе именно шефът на ПГ на ИТН.

Излъга – не съм казал „Заради това сваляме правителството“. Казах, ако няма разбирателство по бюджета, то той ще мине трудно и ние ще отстояваме нещата, които смятаме, че сме правилни.

Ако кажа думата за човек, който говори неистини, вероятно ще ме накажете, но всички ще си го помислим“, каза Тошко Йорданов по адрес на Иво Атанасов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!