Доста оживена дискусия настана в Народното събрание (НС). Депутатите обсъждаха подробности около проект на решение за създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на СРС от МВР по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-то Народно събрание. Предложение бе на парламентарна група на ГЕРБ-СДС.

Мнозина от депутатите обаче говориха за изказването на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че „той е наредил сегашния парламент“.

От ГЕРБ визираха натискът, оказан от МВР върху техни избиратели.

Докато течаха дискусиите Георги Свиленски от БСП взе думата от трибуната и завия, че по време на Христо Терзийки като вътрешен министър ГЕРБ имали над 1000 гласа в една от изборните комисии в столичния квартал „Христо Ботев“, който е населен предимно с роми.

„А с Рашков като министър в същата тази секция взехте около 100 гласа. Как така?“, заяви Свиленски.

Маноил Манов от ГЕРБ обаче не му остана длъжен.

„Аз само да питам – не прави ли там политически концерт Софи Маринова? Не агитира ли тя за една определена партия? 

Само питам! Питам, за да знам как така ромите масово гласуваха за една партия, която е подкрепяна от най-голямата им фолк певица“, заяви Манов.

БЛИЦ припомня, че по време на изборната кампания за 46-ото Народно събрание Софи Маринова действително направи огромен чалга концерт в квартал „Христо Ботев“ именно агитирайки за партията на колегата й и приятел Слави Трифонов „Има такъв народ“ ((ИТН).

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!