Кабинетът "Денков" остава засега. Това се случи след като парламентът не успя да събере кворум и депутатите да гласуват втория вот на недоверие към правителството.

ГЕРБ и ДПС не се явиха в НС след дадената почивка от Росен Желязков и това предизвести края на днешния парламентарен ден.

"Поради липса на кворум закривам заседанието", лаконичен бе той, след като само 63-ма се регистрираха. Желязков и зам.-шефката на НС Росица Кирова вероятно са двамата депутати от ГЕРБ, които се регистрираха. 60 от ПП-ДБ също подпомогнаха кворума, както и независимият Радостин Василев. Опозицията, която бе в залата, реши да провали кворума. 

Прегласуването ще се състои утре.

Днешният политически ден бе белязан от куп скандали. Рано сутринта представителите на ГЕРБ-СДС напуснаха Съвета по сигурността при премиера Денков преди неговия край

Минути по-късно същото направи и председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

На фона на това в Народното събрание (НС) течеше оживена дискусия, а народните представители очакваха момента за гласуване на втория вот на недоверие срещу кабинета „Денков“.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

В 13:55 часа депутатите трябваше да гласуват, но това бе отложено. БЛИЦ припомня, че след като настъпи моментът депутатите да кажат думата си за бъдещето на правителството, представителите на ГЕРБ-СДС и ДПС напуснаха залата.

Председателят на НС Росен Желязков даде почивка, а сега в залата се появиха част от депутатите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук