Шаш: ПП-ДБ решиха съдбата на България, взимат мандата до края на седмицата и...

Нежното острие проплака, че семейството й и близките й са в огнения ад в Ямболск

Изключително ми е болно за това, което се случва с тези пожари, особено в област Ямбол. Семейството ми, близките ми и и роднините ми живеят там, надявам се пожарникарите да овладеят този пожар. 

Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова във връзка с пожарите в село Воден, обл. Ямбол. 

"Седнахме с ПП-ДБ и се опитахме да предложим решение, за да решим политическата криза, но не виждаме подобно желание от останалите сили", каза тя. 

"Всички срещи вече са приключили, но не сме обсъждали резултатите с колегите от ДБ, които са участвали. Публично видяхме, че никой не желае да решава проблемите на хората. 

По думите й ПП-ДБ са се обединили около национални теми, които трябва да са важни за всяка партия.

"Последните 5 парламента всичко опира до това какво ще предложат ПП-ДБ. Два пъти направихме редовно правителство. Не може хем да ни закачат за ревера си, хем да не ни подкрепят. Повечето партии казаха, че искат избори. Според тях е по-честно да отидем на нов предсрочен вот", каза депутатката.

""Възраждане" не подкрепят сега, защото вътре нямало темите за излизане от НАТО и ЕС", призна Бориславова. 

"Ако ние изнасилваме Конституцията с тези 2-3 месеца, то значи президентът вече го е направил, защото имаше такъв момент между връчване на първи и втори мандат вече", уточни тя.

"ПП не е част от разговорите, защото имаме пълно доверие на ДБ. Те ще придвижат приоритетите напред. Ние от ПП сме скептични, защото не искаме да сме пречка или спирачка за постигането на съгласие. Най-диалогичните от ДБ са на срещите", заяви Бориславова.

"Сложихме законопроектите си на масата, от останалите партии зависи какво ще последва", добави депутатката.

Няма да искаме да протакаме, като гледаме каква е волята на лидерите на другите политически партии. Сигурно още в рамките на тази седмица ще поискаме мандата от президента и ще му го върнем", каза тя.