България не е нито Великобритания, нито Франция. България има един добър, златен шанс в момента с европредседателството. Борисов има шанс да направи мост като с Ердоган и Запада. Да го направи с Русия. Един такъв ход на България се очаква. Това заяви лидерът на Атака и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров в ефира на БНТ.

„Въпреки представеното напрежение знам, че има желание за нормализирането му. Борисов има шанс да направим това домакинство, защото аз го виждам като домакинство, Путин да се срещне с Юнкер на българска земя. Борисов натрупа опит в такава дипломация“, уточни Сидеров.

По думите му това е следващата логична стъпка.

„Решението да не се експулсират дипломати е добро. Това щеше да попречи на енергийни и бизнес проекти на България. Безспорно е добро. Сигурно нямаше да е така, ако коалицията беше ГЕРБ-реформатори, а не ГЕРБ-патриоти. Искам да се лаская, че нашето присъствие е добро“, каза още националистът.

При нас е добре, че премиер и президент застанаха на една позиция. Аз ще работя за това да бъдем домакин на една такава среща. 

Той коментира и случая „Скрипал“. „Малко непрофесионално беше направена тази история със Скрипал. Тези дни се пошегувах, че нивото на британските служби е паднало, защото малко нескопосано беше направена тази случка“, посочи Сидеров.

Според него Русия става все по-самостоятелна държава, което дразни западния контрапункт. „Случаят „Скрипал“ помогна за организацията на руснаците да гласуват. Дори и тези, които не са желани да гласуват за Путин, го направиха, защото се почувстваха застрашени в условията на една такава Студена война.“, заяви Сидеров.

„Разминаваме се с това, че той не е съгласен с това, което се случи в Крим. Според нас това е желанието на хората. Ние имахме там 6 наблюдатели. В случая с Крим аз не виждам нарушени норми. Колкото до това, че Русия е фактор и трябва да се съобразяваме с нея е така. Никой не казва, че г-н Доган не е анализатор.“, коментира Сидеров мнението на Ахмед Доган за Русия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!