Аз не съм доволен от тези избори, защото в тях участват около 1-3 от българските избиратели. А тези избори се проведоха в нарушение на европейски нормативи. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в сутрешния блок на bTV.

„Според Европа бариерата трябва да е 5%, а в България е 5,8%. ако това не беше така разпределението на българските евродепутати можеше да е различно“, поясни още той.

Сидеров каза, че ако от неговата партия трябва да върнат надвзети партийни субсидии това ще се случи веднага.

„Не по-малко от 6 и 8 милиона са похарчени от ВМРО за тези избори. Основно за фактора застъпници, а всеки от тях получава пари и води със себе си поне още пет гласа. Затова не поздравих Каракачанов, защото спечели с измама“, категоричен бе Сидеров, който даде за пример Пазарджик.

По думите му, ако ВМРО имаха толкова много поддръжници те щяха да са влизали в парламента и преди и при това сами, а не в коалиция.

„Предложих на американците да ни дадат изтребителите безплатно, както ние им даваме бази. А военният министър се съгласи да платим милиони“, допълни още той.

„Ние отдавна сме предложили, ако 50+1% от избирателите не са участвали във вота, то изборите да се считат за невалидни. Затова и не мисля, че сме загубили, а че Каракачанов спечели по некоректен и нечестен начин ще се докаже. Истината е истина. Аз не мога да си съобразявам думите с една коалиция. Аз бях причината тази коалиция да стане. Симеонов много се съпротивляваше когато предложих Каракачанов. Затова нека Каракачанов да не ми се заканва“, отсече Сидеров.

По думите му последно седнал да говори с военния министър, за да му разкрие какви ги върши сегашният му евродепутат Ангел Джамбазки: „Джамбазки пише донос след донос срещу мен. Той от една година не спира да ме хули. Клепа ме пред консерваторите на Европа, за да не се срещат и коалират с мен“.

„С Борисов се чухме още в изборната нощ. Отношенията ни са нормални. Не съм чул да има обрат в позицията на ГЕРБ спрямо партньорите. Нямаме директни политически предложение от тях. Все пак съм чувал, че ще има рокади“, поясни лидерът на Атака.
 
„Ние сме подписали управленска програма и ще я спазваме. Чувам за намерение и желания да ме отстранят като шеф на малката коалиция, но ако решат да гласуват, то трябва да имат мнозинство. Все пак председателството на групата за мен не е важно“, така Сидеров отвърна на въпрос разпадали се малката коалиция.

„БСП се върнаха и парламента зажужя като кошер. Очакваме интересна политически сезон“, допълни лидерът на Атака.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!