Симеонов с ново уточнение за оградата по границата и скандала с Йончева

"Първо не се строи 3 години, а започна изграждането от 20 юли. Не коментирам онова подобие на ограда по времето на Пламен Орешарски. Следователно се строи малко повече от година и половина. По границите на ЕС няма по-стабилна ограда от нашата. Тя е с бетонна основа и преминава през много сложен терен. Последните две дерета ще бъдат завършени в неделя, там бетонът се носи в чували, защото не стига техниката дотам". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в предаването "Още от деня" по БНТ относно строежа на оградата по границата ни с Турция.

"Там, където е проектирана оградата да бъде двуредова е такава, ако е едноредова ­ такава е проектирана", добави вицепремиерът Симеонов.

"Оградата е правена с извънбюджетни средства. Тя не беше предвидена в бюджета за 2015 г. Строежът не започна веднага, защото трябваше време за проектиране и бюджетирането не беше осигурено. Имаше и проблеми с финансирането в един момент", допълни той.

"Аз предложих да се продължи с едноредова ограда, тъй като нямаше достатъчно финансиране към този момент и предстоеше актуализация в бюджета. Това беше прието при съвещанията при министъра на вътрешните работи. Премина се към препроектиране на проекта за оградата", заяви още Валери Симеонов.

Вицепремиерът отсече, че според него Елена Йончева не защитава интересите на България със своите изявления и затова ще я подведе под отговорност

А какво каза самата Йончева за казуса може да видите ТУК!