Купих имота на цена 50 пъти над данъчната оценка! Едната част на имота е наша, а другата е на "СКАТ". Определи ми се цена от 200 евро на квадрат и аз не бях съгласен. Поисках оценката да бъде завишена тройно и купих терена за 930 евро на квадрат, като сам пожелах това. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред bTV по повод поредния апартаментен скандал, но този път свързан с негов имот.
"Недейте да ровите, където няма нищо. Купил съм имот от общината. Тя продава на много по-ниски цени. В центъра се продават терени за по 300 евро на квадрат. Години наред не се строи нищо там, защото не сме имали финансовата възможност. Сключихме договор с фирма и построихме сграда, като идеята, разбира се, беше да се продадат апартаменти, с които да си върнем парите", допълни той и показа документ, в който се вижда коя част от имота е собственост на телевизията, и уточни, че останалата част е собственост на общината.Валери Симеонов твърди, че "СКАТ" не е успяла да си върне парите, които е инвестирала в земите. 

"Петър Ананиев изманипулира финансовата оценка. Подготвям дело срещу bTV, в което искам суровия материал, за да видим кой какво е казал", заяви още Симеонов пред Хекимян. 

"Валери Симеонов построи църква за над 1 милион, а общината на Бургас даде 5 декара безвъзмездно. Искахме да има църква в циганската част на Бургас, за да няма мюсюлманизация", допълни той. 

"Не съм баба Ванга. Резултатът ще покаже. Не мога и да коментирам имота на Каракачанов, защото не съм такъв финансов експерт като вашата телевизия и Петър Ананиев. Запознайте се с фактите, за да не става както в моя нещастен случай. Стига с лъжите, че прокуратурата проверява Валери Симеонов. Прокуратурата проверява "СКАТ", а Валери Симеонов не си е купил и кучешка колиба", допълни бившият вицепремиер.  По повод редицата подадени оставки в последните седмици, Симеонов каза: "Всичко е въпрос на министър-председателя. Г-жа Ангелкова може да бъде пусната в отпуск, докато я разследват. И моята оставка искаха. Това е от кухнята, не съм бил притиснат. Не исках да тежа като воденичен камък. Когато някой е тежък за правителството, по-добре да се оттегли. Не се чувам с Борисов, защото няма коалиционни съвети от месеци.

"Напоследък динамиката около евроизборите е доста голяма и не сме имали време да общуваме с лидерите на коалиционните ни партньори. Аз съм водач на листата, тъй като смятам, че съм най-подготвен да воювам за интересите на народа", посочи още той.