Не мисля, че сме имали по-добър финансов министър от Владислав Горанов, от десетилетия, заяви Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ, след въпрос дали се клати столът на финансовия минисър.

Толкова ли е важен един човек, обвинен в 11 престъпления и футболният клуб "Левски",  че да се занимаваме от сутрин до вечер с тях, заяви той.

"Стига с тия ченгесарски методи", избухна лидерът на НФСБ.

Той се обяви против отварянето на детските градини от петък. "С лека ръка се отварят, а това може да доведе до непредвидени последствия. Не съм сигурен, че мерките са добре обмислени. Децата нямат вина, но рискът е много голям.


Те се прегръщат, играят заедно. В моловете е друго, там се носят маски. Рискът е особено голям при най-малките. Страхувам се да не стане това, което стана в Швеция, което стана във Великобритания и Щатите", добави той.

Валери Симеонов подкрепи намаляването на ДДС-то за ресторантьорите на 9% и напомни, че тази мярка е временна. Той се застъпи и за излизането на държавата на пазара на горивата създаването на верига бензиностанции.

"Това е правилна стъпка, изцяло подкрепям това решение. По този начин ще има оздравяване на този бранш", обясни Валери Симеонов.

Междувременно обвиняемият Васил Божков, който държи акциите на Левски и в момента се укрива в Дубай, пусна анкета в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

За да е пълен циркът, който разиграва, той попита привържениците на "сините" дали са съгласни новият собственик на клуба да бъде определен с анкета.

Четете още в БЛИЦ СПОРТ: Божков с шокиращо предложение за акциите на Левски!