Напрежение възникна на протеста на ресторантьорите пред Министерски съвет, след като един от прозорците на правителствената сграда бе отворен от човек, който силно прилича на зам.-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Множеството го посрещна със скандирания и викове. Въпросната фигура се задържа на прозореца няколко секунди и преди да го затвори вдигна ръка в жест, който прилича на показване на среден пръст, уточнява dir.bg.

Разстоянието обаче е твърде голямо, за да се прецени с абсолютна сигурност дали това наистина е Валери Симеонов и дали жестът му е този.


Снимка: TrafficNews

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов категорично отрече да е показвал среден пръст на протестиращите от ресторантите и заведенията в Триъгълника на властта. Той заяви пред TrafficNews, че подкрепя ресторантьорите и заведенията трябва да отворят врати.

„Ако проследите моята позиция и изказвания, ще видите, че съм подкрепял този бранш и смятам, че трябва да отвори врати.  

Въобще не съм показвал среден пръст. Излязох на прозореца, за да видя колко души има на протеста, а отдолу имаше една група от 5-6 човека. Не знам дали са били от този протест или са някаква външна група, внедрила се в него.

Започнаха да ме обиждат. Аз им размахах показалеца, а не средния пръст, и ги питах с какъв акъл го правят, при положение, че аз ги подкрепям.

Самият аз съм потърпевш от затворените заведения, тъй като участвам в този бизнес. Това бе цялата ситуация”, каза Валери Симеонов.


Видео: TrafficNews

БЛИЦ припомня, че собственици и персонал на затворените заведения се събраха на национален протест пред Министерския съвет в 12 часа днес. Те настояват да започнат работа от 1 февруари.

Акцията е под мотото "Марш към свободата" и се организира от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Преди дни от бранша поискаха и оставката на здравния министър Костадин Ангелов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!