Скандал в Парламента между ДПС и Обединените патриоти. Поводът - декларация на Мустафа Карадайъ, с която от ДПС се обявиха срещу замяната в Старозагорско на над 800 турско-арабски имена на местности, с български. Патриотите коментираха, че след като ДПС искат заедност, тя трябва да бъде по българския закон. Последваха взаимни обвинения.

Мустафа Карадайъ декларира, че от ДПС са разтревожени от преименуването на местности в община Стара Загора.

"Без коментар оставям примери на преименуване, като „Бейска кория" на „Чорбаджийска гора", „Капан баир" на „Капана", „Пръдлаков юрт" става „Пръдлаково градище". Въпросното решение на Общинския съвет е тест за българската демокрация и толерантност с тревожен резултат,", заяви Карадайъ.

От Обединените патриоти отговориха, че преименуването е по желание на мнозинството. Заявиха, че българският етнически модел на толерантност не е измислен от ДПС.

" Българският етнически модел беше създаден от българския народ след Освобождението и ако това не е вярно в България няма да има турци, а то има и то твърде много. Българският етнически модел позволи на тези турци да останат и мирно да живеят с всички българи, което те сега не искат да го правят", посочи проф. Станислав Станилов - депутат от ПГ на "Обединени патриоти":

Конфликтен момент имаше днес и между ДПС и парламентарния председател, защото Цвета Караянчева напомни няколко пъти на Карадайъ, че надвишава времето за четене на декларация, което стана причина за протестни скандирания.