Няколко месеца след влизането си във властта – „Продължаваме промяната“ (ПП) основаха партията си в Пловдив. Съпредседатели са премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев.

Драконови мерки: Вардят Петков и Василев от... СНИМКИ


„Добре бе, защо сме такива мазохисти, защо го правиме. Ние сме първите, които ще излязат от тази игра по-бедни, отколкото сме влезли“, заяви министър-председателят на учредителното събрание. Той разказа за всичкото удовлетворение, което получава на моменти от работата си – например, когато здравният министър Асена Сербезова каже, че трябва да бъдат повишени заплатите на медицинските сестри.

Петков с първи думи преди учредяването на ПП СНИМКИ

Изведнъж целият шит (л*йна), който се е случил през последната седмица, си е заслужавал“, каза премиерът пред по думите му стотиците, събрали се за учредяването на партията, цитиран от tribune.bg.

Добрата новина за Петков е, че не са правили неща, за които са знаели, че са грешни.

Политиката е мръсно действие, всички казват – не отивай там, за да не се мърсиш. Има една книжка на Макиавели от 14 век (бел. ред. Николо Макиавели е роден през 15 век и пише „Владетелят“ през 16 век), че политиката е мръсна работа.

Трябва да правиш мръсни неща, за да успееш. Четейки тази книга, ти се доповръща. Но има една глава – това Макиавели го е писал, абе има едни хора, правят всичко, което не казвам, но, вика, въпреки това, са успешни, вика“, каза Петков и обеща с риск да не е успешен да не управлява по съветите на Николо Макиавели.

Ами тогава, м*йната му, няма да има успешност, няма да има дълголетие, но сме направили правилните неща и сме ги направили заедно“, каза Петков.

Асен Василев обяви, че изборът на българите от десетилетия е бил или да помагат на „една малка група“ да крадат, или да избягат от България. Затова 800 000 напуснали страната в последните години.

Василев смая с коментар за скандала между Генчовска и Петков

Те самите досега били в България, но не точно, защото се били изолирали и живеели като на Запад. В политиката решили да влязат след разговор Петков-Василев колко голяма е България като територия – с природни ресурси, термални извори и реки. Проблемът на държавата бил, че малка групичка е превзела властта.

В политиката скочили като „камикадзета“ – без да знаят дали има дъно.

„Ако ние не оправим страната, няма да има какво да оставим на следващото поколение“, обясни Василев, който си послужи с метафори – сложили гумени ботуши, взели лопати, а някои фадроми – и взели да чистят.

Мръсотия имало много в Народното събрание, затова им трябвала нова смелост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!