Скандалното признание: Севинч Солакова от ЦИК ще свърши "мръсната работа" за регистрацията ни!

Тя влиза в сферите на ДПС чрез протекцията на бившия зам.-председател Касим Дал

Да, бях поканен, но отказах любезно. Когато си на зор, се сещат, че има и други турци в България, особено по време на избори, но през останалото време работят само за забогатяването си.

Всички сме турци, но някои са гладни турци и вина за трудния живот на стотици хиляди носят точно тези, които ми отправиха поканата „Нека те срещна с Доган. Това коментира пред 24rodopi.com един от авторитетните турци у нас, включен в списък „100“.

Припомняме, че над 100 авторитетни етнически турци са отхвърлили поканата на водачите на фракцията „Аталай-Чакъров“ да се срещнат с Ахмед Доган в летния му "сарай". В списъка, направен от така нар. „дерибеи“, били включени общественици, бизнесмени, популярни в професиите си представители на етноса, а така също и бивши депесари и репресирани от тоталитарния режим етнически турци.

Репортери на 24rodopi.com разговаряха с 4-ма от отказалите поканата на хората от лагера на Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров. Те потвърждават за проведените разговори, но не желаят да бъдат ангажирани „нито от сарай, нито от дерибеи, нито от ДПС като цяло“. Подчертават, че сами се оправяли в живота и били „достатъчно добра реклама за етнически турци в България“.

Но пък един от тях поднесе топ новината за предстоящото заседание на Централния съвет и последващите действия на фракцията.

„С мен бе разговаряно в петък в Пловдив. Добронамерен съм към човека, който се беше наел да ме „обработи“ и затова той бе открит с мен. Разказа ми, че имат проблем с недостига на няколко души за кворум, който да позволи законно провеждане на заседанието, но в момента правели „нещо с едни списъци“ и когато всичко е „тип-топ“, ще се свика Централен съвет.

Веднага след това „мръсната работа“ за регистрацията ще свърши Севинч Солакова в Централната избирателна комисия (ЦИК) и един друг там, „пияница, но наш“, разкри той, пожелавайки да остане анонимен, за да не бъде „подлаган на телефонен терор“.

Севинч Османова Солакова е представител на ДПС в ЦИК, неин секретар е. Била е член на Централното оперативно бюро по време на председателството на Мустафа Карадайъ, както и в момента. Дължи кариерата си изцяло на ДПС.

Влиза в сферите на ДПС чрез протекцията на бившия зам.-председател Касим Дал. Именно той я уредил на работа в Министерството на земеделието и храните като директор на правния отдел.

През годините е почти незабележима, около нея има само един дребен скандал. Особено близка е с Мустафа Карадайъ. В ДПС се говори, че през годините именно Севинч Солакова е писала повечето от речите на Карадайъ.