Касем Сюлеймани е човек, който не се е крил от никого, с огромен авторитет в региона и изобщо в ислямския свят, с чието убийство не се решиха, а се създадоха проблеми. Това заяви в ефира на bTV бившият депутат от БСП и експерт по национална сигурност и борба с тероризма Славчо Велков.

"Мисля, че няма да има класическа война, а чрез използване на проксиорганизации, като противопоставянето ще е в кибер пространството чрез хибридни способи и мисля, че адекватният отговор ще е поразяване на вип персона от САЩ", добави той.

"След като има признаци на нарастване на напрежението - за първи път от години Иран издигна знамето на отмъщението, Израел пристъпи към спешно заседание с тайните служби, за първи път Израел обяви, че е ядрена държава", посочи Велков.

"Единствено Ислямска държава се радва от това убийство, от тази загуба. Според мен това убийство е огромен таралеж в гащите. Ако се стигне до някаква партизанска война на територията на Ирак, тя може да достигне по мащаб до тази във Виетнам", каза още той.