Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира последните трусове в сглобката броени дни преди ротацията и  предстоящото изказване на вицепремиера Мария Габриел. 

Както БЛИЦ съобщи, очаква се в 19 часа тази вечер Габриел да коментира всички актуални теми от вътрешнополитическия дневен ред на страната.

Ето какво написа по този повод Трифонов в профила си във Фейсбук: 

Седя и чакам Мария Габриел. Какво ще каже в седем часа. Нещо като Мойсей, който ще донесе божиите заповеди. Това е толкова абсурдно, че направо е безумно. Щях да кажа и тъпо, но искам да съм възпитан. Ама истината е, че е адски тъпо.

Ние, уважаеми приятели, които сте зрители, участници и избиратели, сме свидетели на един срамен водевил. Всъщност, той е срамен и същевременно безсрамен. Тези, които дойдоха, за да изчегъртат другите, първоначално се събраха, а сега ще се избият пред очите ни, защото не могат да разделят държавата.

Тези, които дойдоха на власт, защото са “промяна”, сега заедно с другите, които трябваше да бъдат променени не могат да разделят властта. Все едно властта и държавата са баница, а те са гладни крадци. Само дето тази баница е България. Всички ние. Семействата ни. Мечтите ни. Очакванията ни. Надеждите ни. И всеки, който има власт, трябва да подхожда с уважение, морал и отговорност към всички нас.

Всъщност за какво се карат. Карат се как да разделят независимите регулаторни органи. Забележете - независимите. Такива би трябвало да са по закон. Независими. А те, като на една селска сергия, се опитват да си ги поделят между техните партии. Нагъл политически пазарлък.

Това, уважаеми сънародници, е чиста политическа корупция. Явна политическа корупция. Открита политическа корупция. Политици назначават техни хора в държавни институции, за да могат да крадат безнаказано. Това е.

Но нека видим какво ще каже Мария Мойсей Габриел в седем часа. Дали ще каже, че късат тази гнусна сглобка, защото така е решил Бойко Борисов, или ще продължат любовната игра, защото властта и облагите от нея са по-важни. Аз лично залагам на второто.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук