Лидерът на "Има такъв народ" сподели в профила си във Фейсбук скандална снимка, направена днес пред храм-паметника “Александър Невски”. 

"Това е специална техника, полагане на маркировка върху кал. Нововъведение, за пръв път в България и света. Маркировка върху кал.

Това е в чест на новия кмет, защото е от промяната. А, промяната е такава! Вече не нанасяме маркировката върху асфалта, а върху калта", пише той. 

"Честито, г-н Терзиев! Добре дошъл в нашия град! Ще го оправиш толкова, колкото промяната оправиха България", добавя Трифонов.

Публикуваме пълния текст на коментара му без редакторска намеса:

Това, което виждате на снимката е заснето днес, сутринта в 11:50 ч. пред храм-паметника “Александър Невски” в София. Това е специална техника, полагане на маркировка върху кал. Нововъведение, за пръв път в България и света. Маркировка, не върху асфалт, върху павета или върху някакъв твърд материал. Маркировка върху кал. Тоест, в София като завали дъжд и маркировката изчезва.

Това е в чест на новия кмет, защото е от промяната. А, промяната е такава! Вече не нанасяме маркировката върху асфалта, а върху калта. Честито, г-н Терзиев! Добре дошъл в нашия град! Ще го оправиш толкова, колкото промяната оправиха България. Всъщност, не знам как е в другите градове, надявам се, маркировката при вас да няма нищо общо със София.

Всичко е шантаво в тая държава, дори и маркировката.

Реакцията на новоизбраният столичен градоначалник не закъсня. В профила си в социалната мрежа Васил Терзиев съобщи, че след сигнал за некачествено полагане на маркировка на площад “Св. Александър Невски” е инспектирал района и на място се е срещнал с изпълнителния директор на “Трейс Груп Холд” АД и с ръководителя на обект ЦГЧ-Зона 4. 

"На място установих, че маркировката е положена върху кални и прашни участъци и както виждате от снимките, може да бъде изтрита с едно движение. От компанията ме увериха, че поемат ангажимент да отстранят и коригират забележките", написа той.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук