Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра съществува, само защото се играе от мръсни хора. Toва коментира лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов във "Фейсбук".

"Далеч по-просто е човек да се опира на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции, фантазии и желания. Така че фактите са следните:

Суверенът така е решил - има такива партии в парламента, политическа партия „Има такъв народ“ е на първо място и много трудно ще се състави правителство. Направихме всичко необходимо да има разговори с всички политически партии без ГЕРБ пред очите на журналистите и пред очите на обществото.

Впоследствие имаше експертни срещи по сектори без ДПС и ГЕРБ. Ще го кажа още веднъж – без ДПС и ГЕРБ.

И точно в момента, в който тези разговори продължават, без ДПС и ГЕРБ, точно в момента, в който е възможно да има споразумение, постига се съгласие, включително за така наречената съдебна реформа, създава се възможност да има правителство и спокойствие в страната, точно в този момент Христо Иванов решава да взриви обстановката и да постави под съмнение постигнатото до момента и да засили страната към нови избори.

Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че е нужна дълбока съдебна реформа, заради влиянието на ДПС и ГЕРБ. Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че спецсъдът и спецпрокуратурата трябва да бъдат закрити, заради опорочаването им от ДПС и ГЕРБ.

Ние и „Демократична България“ еднакво смятаме, че столът на главния прокурор му е доста голям, заради влиянието на ДПС. И сега с тези си действия Христо Иванов може да спре тези промени. Аз питам: Кой тогава е ДПС?

Защо го прави това? Нямам никаква представа. Мога само да гадая, а аз вече казах, а и по принцип съм такъв човек, че се опирам на факти, а не на гадания. Факт е, че ако не се върне здравият разум и те не се сетят кой е основният враг, ще се отиде към предсрочни избори и вината за това ще е тяхна", добави Трифонов.

Думите му са по повод разразилите се по-рано днес скандали между Христо Иванов, ДБ и ИТН.

БЛИЦ припомня, че Тошко Йорданов отряза Христо Иванов за натрапваните от ДБ министри в новия кабинет, а Филип Станев посочи как от ДБ са погазили джентълменското споразумение с ИТН.

Малко след това Христо Иванов отговори на Тошко Йорданов и пак започна да напъва за министри.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Бързоразвиващите се събития в последните два дни наистина показват, че политиката е мръсна игра, но мръсната игра...

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Четвъртък, 29 юли 2021 г.