Снощи Слави се появи отново в собствената си телевизия, за да отговаря на въпросите на Тошко Йорданов в рубриката "Нещо лично".

- Тошко Йорданов: Има няколко мита, които вървят в публичното пространство, които е добре да коментираме! Кой докара Кирил и Асен?

- Слави Трифонов: Кирил и Асен ги докарахме ние. Тук няма митологеми. Като цяло хората винаги чакат да дойдат нови спасители. За добро или за лошо.

Аз изиграх някаква такава роля, защото хората у нас разглеждат хората, които се появяват като политическо интересно лице, като някой, който ще оправи нещата. И е достатъчно само да гласуват.

Кирил и Асен се явиха, защото бяха част от служебното правителство на Кирил Радев, прощавайте Румен Радев!

Те станаха симпатични поради тази причина.

- Тошко Йорданов: Истината е, че ние знаехме, че не са много читави и въпреки всичко направихме коалиция с тях.

- Слави Трифонов: Аз направих тогава изявление, че ще направя всички възможно да има правителство. Най-приемливо беше, да има правителство.

Това беше една доста безпринципна коалиция, заради присъствието на БСП и Демократична България. Както и казуса с войната в Украйна. "В самото правителство има неприемливи неща - "Демократична България" на Иван Костов и БСП. Това е доста безпринципна коалиция заради присъствието на БСП и "Демократична България" и казусът с войната в Украйна: каква е тая коалиция, в която едните са путинисти, а другите са АнтиПутин, което е нормално.

Путин е един сатрап. Ние сме част от НАТО, имаме ясна позиция, не може да подкрепяме Путин. А БСП също имат ясна позиция. ДБ са си евроатлантици, те са нормални и са против Путин. И въпреки това БСП и ДБ продължават да са си партньори, да са "куку и пипи", да се обичат, правят си секс, а пък "Продължаваме промяната" да им светят", коментира Слави.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук