Лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов избухна с пост в социалните мрежи, след като Рая Назарян от ГЕРБ-СДС бе избрана за председател на 50-ото Народно събрание (НС). БЛИЦ уточнява, че това се случи с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН.

Именно заради гласовете на депутатите от ИТН Бойко Борисов вече им благодаря, а Кирил Петков от ПП-ДБ им скочи.

То пози повод Трифонов написа следното:

"Такава е ситуацията, че явно се налага да повтарям някои неща, защото има хора, журналисти и шарлатани, които нещо не разбират.

Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв.

Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ.

Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи прaвителство с втория мандат на ДПС.

И ако президентът даде третия мандат на ИТН, ИТН ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време.

И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство.

И, за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента.

Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори".